Share Button

socka_vsiNa pobudo članice Jerice Sardoč je tudi ŠD Nanos sestavil dve ekipi za udeležbo na državnem prvenstvu v gorskem teku za štafete. Na krstni prireditvi sta naši dve ekipi nastopili zelo suvereno.

Moška ekipa v postavi Marko Tratnik, Tomaž Ferjančič in Nejc Lokar (slednja dva bolj ravninska tekača) je v prvem krogu povedla s kar precejšnjo razliko. V drugem krogu so zdrsnili nekoliko nižje, vendar so v zadnjem krogu uspeli nadoknaditi zaostanek in si skupno pritekli 3. mesto v kategoriji članov. Članice v postavi Jerica Sardoč, Petra Tratnik in Jana Bratina so po prvem krogu pritekle v cilj kot četrte. štafeto je prevzela Petra in do predaje pritekla kot tretja. Zadnji krog sem odtekla jaz in prehitela najprej članico KGT Papež, nato pa dobrih 500m pred ciljem še članico Šmarnogorske naveze. V cilju je med našimi člani že vladalo veselje nad zmago, ki je, po pravici, nismo pričakovali. Sama sem pred tekmo zaradi njene specifike (2,5km, 100 viš. metrov) sklepala, da smo ekipe, sploh ženske, precej izenačene. Kakorkoli, po koncu tekme sem spremenila mnenje o tem tekmovanju – gre namreč za izredno zanimivo prireditev, na katerem do zadnjega ugibaš, kakšen bo razplet. Proga je zelo razgibana in tekač se je mora lotiti zelo premišljeno, saj je praktično ves čas v ‘rdečih številkah’. Štarta ‘na polno’ in po prvih metrih že zagrize v pošten klanec. V kolikor se preveč zaleti na začetku, v zadnjih dveh tretjinah ne ulovi več pravega ritma za bolj razgiban del s krajšimi vzponi in spusti. ekipi za udeležbo na tekmovanju v gorskem teku za štafete. To je bil krstni nastop na tovrstni prireditvi, vendar smo se ekipe odrezale zelo suvereno.

Vsekakor tekma, ki bi bila zanimiva za širše občinstvo! Na tem mestu bom kritična do Atletske zveze Slovenije in odbora za gorski tek, ki takšne prireditve slabo promovirajo oz. jih sploh ne. Čeprav se tu zberejo najboljši (gorski) tekači iz države, prireditev izpade kot tekma za lokalni pokal. Ne morem niti mimo objave na spletni strani Gorski teki, kjer kljub osvojitvi visokih mest z malim številom članov ni z besedo omenjeno naše društvo ŠD Nanos. Mogoče komu ni bilo všeč, da so bile stopničke letos obarvane tudi modro in ne samo rumeno (z vsem spoštovanjem do tekačev KGT Papež). Všeč pa mi je bil komentar Sebastjana Zarnika, ki je po tekmi povedal, da smo bili ŠD Nanos super ekipa in prava poživitev prireditve. Še enkrat čestitam vsem ekipam! (Fotografije: Jerica Sardoč, Gorski teki)

Socka-claniSocka-clanice

    Leave a Reply