Share Button

funkc vadb-01

Si tudi ti mnenja, da je zadnji čas, da se spraviš v red? Po vadbi je zagotovljeno odlično počutje!

Namen vadbe je ohranjati ali izboljšati splošno telesno pripravljenost. Vadba je namenjena zdravim odraslim, obema spoloma. Posamezna vadbena enota vključuje vaje za izboljšanje več gibalnih sposobnosti, predvsem moči, koordinacije, vzdržljivosti, ravnotežja, gibljivosti… Na vadbi se uporablja tudi nekaj vadbenih pripomočkov, kot so trx trakovi, elastike, kolebnice, uteži, kettlebelli. Zasnovana je v obliki krožne vadbe, vadbe po sklopih, intervalno, v paru… 

Kaj dobim?

Za ogrevanje se uporabljajo različne oblike, ena izmed najbolj uporabljanih na naši vadbi je dinamično raztezanje. Gre za raztezanje v nekoliko bolj kompleksnih položajih telesa, je kratko in z več ponovitvami. S tem želimo izboljšati elastičnost mehkih tkiv ter doseči bolj poln obseg gibanja. To je pravi balzam za ‘zategnjene’ mišice po večurnem sedenju na delovnem mestu! V glavnem delu sledimo funkcionalnim gibom in pravilni izvedbi vaj (počepi, mrtvi dvigi, izpadni koraki, potiski, potegi, zasuki, opore). Začenjamo z lastno težo in drobnimi pripomočki ter lažjimi bremeni. Postopoma se vključuje več kompleksnih, težjih vaj. Uporabljamo težja bremena. Vaje postajajo bolj dinamične, koordinacijsko zahtevnejše, vključujejo več poskokov in teka. Intervalna metoda ali t.i. ‘finišer’ je kratka, vendar intenzivna oblika vadbe ob koncu glavnega sklopa vaj, saj pospeši tudi srčni utrip in dihanje. Poskrbljeno je torej za ves sklop gibalnih sposobnosti. Vadeči že po kratkem času poročajo o pozitivnih učinkih vadbe na njihovo počutje in funkcionalne sposobnosti. 

Urnik:

TOREK in ČETRTEK:
17.15 (polno)
18.15 (polno)
19.15 (polno)
20.15

SREDA: (primerno za nove in obstoječe člane v kombinaciji s petkom)
17.15 

PETEK:
17.15 
18.15 

SOBOTA:
8.00
9.00

Zaradi protikoronskih ukrepov smo primorani sprejeti nekatere spremembe. Vadbena enota tako traja 50min. Vse vadbe potekajo v fitnesu pod Ljudsko univerzo v Postojni. Na voljo so garderobe, wc in tuš. Za vse, ki obiskujejo funkcionalno vadbo, v fitnesu nudijo neomejen vstop v fitnes z doplačilom 20eur/mesec. Vadbe vodi Taša Švagelj, dipl. kin.

Cenik:

mesečna vadnina (2x/teden, 8 obiskov) – 45 eur

mesečna vadnina (1x/teden, 4 obiski) – 27 eur

dvomesečna vadnina (2x/teden, 24 obiskov) – 81 eur

enkraten obisk – 7 eur

Cenik velja od 28.9.2020 do preklica.

Vadnine niso prenosljive na druge osebe. Odsotnost od vadbe je zaželeno predhodno javiti. Odsotnost iz objektivnih razlogov (bolezen, poškodba,..) je opravičljiva v okviru 2 obiskov. Info in prijave na info@janabratina.com.

[xyz-cfm-form id=1]

Leave a Reply