Share Button

IMG_3176Takšnemu vikendu, ki je ravnokar za nami, se človek težko upre! In tudi če so noge že malo zdelane od kolesarskih kilometrov, je do konca tedna treba opraviti še zadnji trening. Gorski tek s startom na Gradišču nad Vipavo je bil prava nedeljska izbira.

Lepo število tekmovalcev je bilo danes na štartu ne samo zaradi lepega vremena, pač pa tudi lepe trase z razgledi na Vipavsko dolino. Teka sem se udeležila tretjič, tokrat verjetno najmanj spočita. Ker se je na štartu zbralo kar nekaj dobrih punc, sem rekla, da tokrat ne bodo one sledile meni, ampak jaz njim. Ana Čufer in Petra Tratnik sta mi sledili do začetka gorske steze in nikakor nista hoteli potegniti naprej. V strmini sta ostali zadaj; do cilja mi je uspelo nabrati za več kot minuto prednosti.

Sledil je spust v dolino, ki sem ga z užitkom odtekla, vmes pa še malo poklepetala s kolegi. Podelitev je bila precej ‘vroča’, saj so v naših koncih že prav poletne temperature. Nimam nič proti! Najhitrejši smo za nagrado izbirali med sadikami sadnega drevja in grmičevja. Tako sem k breskvi iz prejšnjih let dodala še ameriško borovnico. Naj ji bo zemlja ugodna, da bomo jedli štrudel!

Analiza tekme: zelo zadovoljna s svojim nastopom, saj sem svoj čas popravila za 2 minuti in celo tekmo sem odtekla. Imela sem še nekaj rezerve, kajti srčnega utripa nisem dvignila do svojih najvišjih vrednosti med podobnimi obremenitvami. Sicer pa res obetaven začetek sezone! Glava je naravnana v plus – to je sedaj zelo važno.

Čestitke tudi Simonu Aliču, Joštu Lapajnetu, Marku Tratniku, njegovi sestri Petri, in Ani Čufer. Fotografije je prispeval Venčeslav Japelj.

IMG_3302

    Leave a Reply